Kuidas luua korralikku garderoobikappi?

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hea lahendus: magamistoast on eraldatud mahukas garderoob.
Hea lahendus: magamistoast on eraldatud mahukas garderoob. Foto: Liis Treimann

Garderoobikapp ehk panipaik kõige tarviliku jaoks on majapidamises kindlasti üks tähtsamaid kohti. Vältimaks aga seal  tekkida võivat tohuvabohu, kust vaid hea õnne korral midagi üles leida saab, anname mõned soovitused.

Loo kord

Sorteeri oma asjad korralikult ära – riided, mida ei kanna ja muu kraam, mida majapidamises enam ei tarvita, see viska ära või anneta. Säti asjad nende kasutamise otstarbest lähtuvalt endale käepäraseks – näiteks suvel too esile suveriided ja ladusta korralikult talvekraam. Pea meeles, et ka riided ja jalanõud säilivad kauem, kui hoiustada neid puhastatuna ja korralikult pakituna.

Saagu valgus

Garderoobikapp ei tohiks olla miski pime urgas, kus käsikaudu ringi müdistatakse. Säti kappi piisavat valgustust, et näeksid ka tagumisi soppe ja kaugemaid või kõrgemaid riiuleid.

Piisavalt hoiuruumi

Riiuleid, erinevaid sahtleid, kaste ja karpe peaks korralikus panipaigas olema piisavalt ning kogu ruum tuleks maksimaalselt ära kasutada (kaasa arvatud nurgad, sopikesed, kõrgus). Hea võimalus on kasutada garderoobimooduleid, mille paigaldus pole ülearu keerukas. Kindlasti peaks piisavalt ruumi jääma ka riputavatele rõivastele – need olgu sätitud korralikele, vastupidavatele riidepuudele. Kui ka ruumi vähe, kasuta erinevaid värve ning kindlasti vajadusel sildista karbid: selliselt saad juba avamata aru, mis ühes või teises kastis on.

Korralik peegel

Garderoobikapis peaks kindlasti olema üks suur ja korralik peegel, see võib olla vabalt näiteks garderoobikapi liikuv uks.

Kujunda ka panipaik

See ei pea olema kõle, valge kipsist kitsas kapp, kuhu ei tahaks eriti sisse kiigatagi. Värvid, isikupärased detailid ja fotod annavad aga võimaluse kujundada garderoobist päris mõnus ruum. Kui tegemist suurema ruumiga, võib sinna vabalt paigutada ka väikesi mõnusaid istmeid – hea sõbrannadele oma garderoobiuuendusi demonstreerida või näiteks kingi proovida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles