ERM ootab rahvalt kempsupilte

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käimla Tartumaal Tiksoja lõkkekohas.
Käimla Tartumaal Tiksoja lõkkekohas. Foto: RMK

Sel suvel kuni 1. septembrini ootab Eesti Rahva Muuserumi Pildiait fotosid kodustest tualettruumidest – vesiklosettidest, kuivkäimlatest, välikäimlatest; tualettruumidest koos duši või vanniga või sellistest, kus on ainult klosett. Valik saadetud fotodest on kavas eksponeerida Raadile valmiva uue muuseumi püsinäitusel.

Püsinäitusele plaanitava fotogalerii eesmärk on näidata, kuidas me tänapäeva argikultuuris varjame ja häbeneme inimeste väljaheidete teemat käsitleda. Käimla teema on sügavalt isiklik: häbenetakse sealt kostuvaid helisid ja kirbet lõhna; nähtavus väljapoole on rangelt piiratud ning lisaks ei taha keegi sellel teemal pikalt peatuda. Ometigi on see ajaloo seisukohalt üks tarvilik kild, mis annab edasi kaasaja eluolu kirjelduse. Selleks, et ajalugu ei jääks rahva jaoks sügavalt mõtlikul teemal kaanetatuks, kutsub ERM jäädvustama stiilseid ning huvitava disainiga WC-sid.

Pildi saab lisada siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles