Lugeja küsib: kuidas tuua eluruumidesse heledaid toone, ilma et see ruumi kõledaks muudaks?

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Soovin meie uues korteris kasutada peamiselt valget ja elevandiluukarva seinavärvi, aga mu elukaaslase arvates muudab see ruumid liiga külmaks ja kõledaks. Tema arvates sobiks see vaid vannituppa. Millistes ruumides kõlbab heledaid toone kasutada ja milliste toonidega neid kombineerida, et ruum kõledalt ei mõjuks?» küsib lugeja nõu.

Vastab Värvikeskuse disainer Eve-Lii Sandre:

Heledad toonid sobivad kõikidesse ruumidesse. Selleks, et ruum külmalt ei mõju, peaks valima sooja alatooniga värvi. Samuti aitab see, kui kasutada ruumis lisaks valgele või beežile sooja puitu, sobivad näiteks naturaalne tamm, mänd või siis soojades toonides aksessuaare (terrakota, laim, oliiv, kollane, sinep jne). Samas  aitavad soojal nüansil esile tulla ka külmade toonidega kõrvutamine, mistõttu mõjub hästi ka see, kui ruumis asuvad nt rohekassinised sisustuselemendid. Kes heledaid toone määrdumise tõttu väldivad, soovitan kasutada poolmatte värve, mis oma sileda värvipinna tõttu ei määrdu nii kergelt kui matt värvipind. Kui on väga avar ja suur tühi ruum, aitab tume toon seda hubasemaks muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles