Galerii: vaata, millised korterid kerkivad Tallinna kesklinna moodsasse elumajja

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aasta pärast saab Tallinna kesklinn veel ühe moodsa hoone võrra rikkamaks: Pärnu maantee ja Alevi tänava nurgale, Pärnu mnt 126 kerkib Johani maja, mis lubab tuua Kitsekülla kõrgust ja avarust, modernsust ja mastaapsust.

Korrusmaja on kavandatud kahe mahuna – Pärnu mnt pool 8 korrust ning Alevi tänava pool 3 korrust. Esimesele kahele korrusele on kavandatud äripinnad ja parkla, kolmandale korrusele on planeeritud väiksemad äripinnad ja panipaigad. 4.-8. korrusel hakkab paiknema kokku 35 kahe- kuni neljatoalist korterit. Sisehoovipoolsetel korteritel on rõdu.

Odavama, 2-toalise 44m2 suuruse korteri eest uues majas tuleb välja käia 97 500 eurot. Kallimate korterite juurde kuulub ka suur terrass: näiteks 3-toalise 74,9m2 suuruse korteri juurde kuulub 58,5 m2 terrass ja taoline elamine maksab 184 000 eurot.

Hoone rajatakse raudbetoonist vaivundamendile ning ehitatakse raudbetoonpaneelidest. Korteritel on energiasäästlikud kolmekordse klaaspaketiga puitalumiiniumaknad ja rõduuksed. Elu- ja ärihoone ehitamisel järgitakse kõiki ehitus-, keskkonna-, tervisekaitse- ja turvalisuse nõudeid. Küttesüsteem ühendatakse kaugküttevõrguga, eluruumidesse paigaldatakse termoregulaatoritega radiaatorid, sanitaarruumidesse elektripõrandaküte. Kõikides korterites saab olema soojusvahetiga ventilatsioonisüsteem.

Johani Maja arhitektid on Indrek Erm ja Emil Urbel, sisearhitekt Taso Mähar. Ehitustööd teostab Vilcon Ehitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles