Berliin pani üürihinnale piiri

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Berliin.
Berliin. Foto: Pawel Kopcynski/Scanpix

Berliin on esimene Saksa linn, mis üürile piirhinna sättis, kirjutab Guardian. Alates 1. juunist ei tohi kohalikud üürileandjad küsida üle 10% kõrgemat üüri kui kohalike üürihindade keskmine.

ÜÜrikorteri leidmine Saksamaa pealinnas on juba praegu kõhnema rahakotiga otsijaile nagu tudengid või ajutise töö tegijad, paras peavalu, tunnistavad artiklis küsitletud kohalikud. «Me oleme oma praeguste korterite juures nagu sunnismaised, sest ei saa kolimist lihtsalt lubada, tunnistab tõlk Lance Anderson, kes kolis Berliini 1998. Viimase kümne aastaga on Berliini üürikorterite hinnad tõsnud 5.50 eurolt ruutmeetri kohta 9 euroni ruutmeetrilt.

Berliini Üürnike Ühenduse juhi Reiner Wildi sõnul püütakse üürihindadele piiri panemisega hoida ära Berliini muutumist Londoniks või Pariisiks, kus taskukohase elamispinna leidmine on väga raske.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles