Kuuülevaade: Tallinna korteri ruutmeeter püsib 1500 euro tasemel

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KV.EE

Mais tehti Tallinna korteritega 815 ostu-müügitehingut ning üks ruutmeeter maksis keskmiselt 1550 eurot, mis on aprilliga samal tasemel.

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul väidavad mõned analüütikud, et kinnisvaraturg on ülehinnatud ja varsti tuleb langus, kuid tehingumahtude statistika seda praegu ei näita. «Hinnad on pidama jäänud ning tehingumahud viimasel paaril kuul tõusnud,» ütles Vahter maa-ameti tehingu-ja hinnaülevaadet analüüsides.

«Tallinna korterite hinnad tegid hüppe ära, kuid mõned piirkonnad tunduvad praegu odavad, näiteks on värsked Viimsi korterid Lasnamäega samal hinnatasemel. Praegu on korteritega võrreldes soodsad ka Tallinna lähiümbruse majad ning suvilad, mille hinnad pole masuajast suurt tõusnud,» ütles Vahter ja lisas, et väärtuse määrab turunõudlus.

Tallinna korterite keskmine pinnaühiku maksumus oli mais 1550 eurot ühe ruutmeetri kohta, mis on 0,5% vähem kui aprillis ning 12,4 protsenti kõrgem kui aasta tagasi samal ajal. Kalleim korter müüdi mais Tallinnas 773 000 ning odavaim 4250 euro eest.

Mais müüdi Tallinnas 33 hoonestatud kinnistut, mis on kümne võrra vähem kui eelmisel kuul. Kalleim maja võõrandati 2,8 miljoni ja odavaim 4000 euro eest.

Mais müüd 15 krunti, mis on viie võrra enam kui aprillis. Kalleim krunt müüdi 624 000 ning odavaim 30 000 euro eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles