Keskerakond soovib korteriühistute vaidluskomisjoni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Korb.
Mihhail Korb. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon plaanib algatada seaduseelnõu, et luua omavalitsuste juurde korteriühistus tekkivate vaidluste lahendamise komisjoni.

«Taolist komisjoni, mis tegeleks korteriühistute ja nende liikmete vahel tekkinud konfliktide lahendamisega, on väga vaja. Olen sel teemal vestelnud mitmete korteriühistute esindajatega ja ka nemad on selle mõtte heaks kiitnud. Kõige tähtsam on, et luues vaheorgani kohtute ja ühistute vahele, aitame konflikte senisest tõhusamalt lahendada,» sõnas riigikogu majanduskomisjoni liige Mihhail Korb. 

Tema sõnul on olukord igas omavalitsuses erinev. Seetõttu on eelnõus ka ettepanek, et vaidekomisjoni loomine oleks omavalitsustele vabatahtlik. Saadik lisas, et teatud määral peaks komisjon käsitlema ka rahalisi nõudeid, mistõttu on Keskerakond sarnaselt üürivaidluste komisjonile teinud ettepaneku, et käsitletavate nõuete summa võiks olla kuni 3200 eurot. 

«Kuna kohtusse pöördumine on pikk ja kallis protsess, siis on eluliselt vajalik tekitada juurde neutraalne osapool, kes selgitab inimestele nende õigusi ja kohustusi. Täna on nii, et kui kokkuleppele ei jõuta, siis pöördutakse probleemile lahenduse leidmiseks kohaliku omavalitsuse poole, kellel pole aga seadusest tulenevalt õigust korteriühistute ja nende liikmetega seotud konflikte lahendada. Olukorda, kus inimesed pöörduvad korteriühistute probleemide lahendamiseks erinevate institutsioonide poole ja sealt abi ei saa, ei saa pidada normaalseks,» rääkis Korb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles