Efteni kinnisvarafond investeerib esmalt Lätis või Leedus

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EfTENi kinnisvarafondile kuuluv büroohoone Riia kesklinnas.
EfTENi kinnisvarafondile kuuluv büroohoone Riia kesklinnas. Foto: Internet

Investeerimisfond Eften Real Estate Fund III AS plaanib teeb esimese investeeringu ilmselt väljaspool Eestit.

«Vaatame investeeringuteks kõiki Balti riike ja on suur tõenäosus, et esimene investeering ei ole Eestis,» ütles Eften Capitali tegevjuht ja uue fondi fondijuht Viljar Arakas täna ajakirjanikele.

Ta selgitas, et Eesti, Läti ja Leedu kinnisvaraturud on erinevad.  Kui Tallinna on ärikinnisvara puhul oodata lähiaastatel teatavat ülepakkumist, sarnane tendents on ka Vilniuses. «Riias on aga olukord hoopis teine. Paku, mida tahad, kõik võetakse ära.»

Arakas rääkis, et praegu uuel fondil veel siduvaid lepinguid ühegi objekti osas ei ole, kuid eeltööd tehakse kolme objektiga. «Kinnisvaraäris kehtib põhimõte – kui kõik ei ole tehtud, pole midagi tehtud. Midagi kindlat ei ole.»

Arakas toonitas, et Eften ei kavatse kindlasti kokku ostma maad, millel puudub detailplaneering, samuti odavat maad, mida hiljem saaks kasumlikult edasi müüa. «Me ei hakka spekuleerima, ega põllumaid ruudukesteks joonistama. Seda me ei tee,» lausus Arakas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles