Ülemiste City alale tuleb viis uut korrusmaja

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Haasi seinamaaling Ülemiste Citys.
Indrek Haasi seinamaaling Ülemiste Citys. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna linnavalitsus algatab Ülemiste City alale uusi hooneid rajada võimaldava detailplaneeringu koostamise, millega on alale võimalik ehitada viis kuni 13-korruselist hoonet.

Lõõtsa tänav 5, Sepapaja tänav 1, 2 ja 4 ning Suur-Sõjamäe tänav 12 kinnistute detailplaneeringu koostamise eesmärk on määrata 4,41 hektari suurusele maa-alale ehitusõigus kolme kuni 13-korruselise büroohoone ja kahe kuni viie korruselise parkimismaja ning kahe kuni 13-korruselise ärihoone ehitamiseks.

Lisaks antakse planeeringus heakorrastuse, haljastuse, juurdepääsuteede, parkimise ja tehnovõrkudega varustamise põhimõtteline lahendus.

Planeeritav maa-ala asub Lasnamäe linnaosas Ülemiste asumis Suur-Sõjamäe tänava, Lõõtsa tänava, Ääsi tänava ja Valukoja tänava vahelisel maa-alal Ülemiste City piirkonnas endise tehase Dvigatel territooriumil.

Planeeritava maa-ala lähiümbrus on kiiresti arenev piirkond. Kontaktvööndisse jäävad valdavalt äri-, tootmis- ja transpordimaa sihtotstarbega kinnistud.

Detailplaneeringu algatamise ettepaneku esitas AS Technopolis Ülemiste. Detailplaneeringu algatamisettepanek on kooskõlas Tallinna üldplaneeringuga ning Lasnamäe tööstusalade üldplaneeringuga. Detailplaneeringu algatamisettepaneku juurde on lahendusettepanekud koostanud K-Projekt Aktsiaselts.

2013. aasta lõpus viidi läbi rahvusvaheline arhitektuurikonkurss Ülemiste City ärilinnaku uue arhitektuurilahenduse leidmiseks. Konkursi eesmärgiks oli, arvestades juba kehtiva detailplaneeringu alusel väljaehitatut, kujundada piirkond multifunktsionaalseks ja aktiivseks töö-, elu- ja vabaajakeskkonnaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles