Kurb kindlustusstatistika: naabreid uputati 66 korda, suri kolm koera

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodust lahkudes on mõistlik kraan kinni keerata.
Kodust lahkudes on mõistlik kraan kinni keerata. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Möödunud kuul maksis If Kindlustus oma klientidele 2524 kahjujuhtumi eest 2,71 miljonit eurot hüvitisi.

66 korda põhjustasid korrusmajade elanikud alumistele korteritele veekahju, mille kogusumma ulatub 126 000 euroni ning suurim kahju oli 13 000 eurot. Vastutuskindlustuseta tuleb need kahjud hüvitada veekahju põhjustajal.

Aastaga on hüvitatud kahjude arv kasvanud 19,7 protsenti. Suurimad maikuu väljamaksed olid kaskokahjudes ja liikluskahjudes, kus If korvas vastavalt 1,1 ja 0,7 miljoni euro eest kahjusid. Varakahjusid hüvitati 0,77 miljoni ulatuses.

Varakahjudest teatati 398 juhul ning nende arv kasvas aastataguse ajaga 9 protsendi võrra. Maikuu jooksul kõikidest eluasemetega toimunud kahjudest moodustasid veeavariid 30 protsenti.

If Kindlustuse varakahjude grupijuhi Piret Jõhviku sõnul kaasneb pea iga suurema veeavariiga ka kahju alumistele naabritele ning vastutuskindlustuseta tuleb need kahjud põhjustajal endal hüvitada.

«Tavaline kodukindlustus ei pruugi sisaldada kaitset naabritele põhjustatud kahjude osas ning sageli tuleb vastutuskindlustuse puudumine inimestele üllatusena. Soovitan kõigil oma kindlustusseltsist uurida, kas nende leping sisaldab ka vastutuskindlustust või mitte,» lisas Jõhvik.

Reisikahjudest anti aprillis teada 270 korral ning õnnetusjuhtumikindlustuse kahjusid registreeriti 141.

Lõppenud kuul vajasid neljajalgsed sõbrad ravi 60 korral, kaks koera hukkusid õnnetuse tagajärjel ning üks haiguse tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles