Ruhnu uus voolutuulik ootab kena naisenime

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulik nagu tuulik ikka.
Tuulik nagu tuulik ikka. Foto: www.ruhnlane.blogspot.com

Ruhnul lõppes viis päeva kestnud töötuba, kus saare elanikud said juhendajate näpunäidete järgi valmis elektrit tootva väiketuuliku, kirjutab Meie Maa.

Tuulik sai pandi püsti Ruhnu Ringsu sadama muulile, kust see on nähtav kõigile merd mööda saarele sõitjatele.

Tuuliku ehitamise kursuse korraldamise mõte Ruhnul tekkis Eesti tuuleenergia assotsiatsiooni tegevjuhil ja tuuleenergia klastri projektijuhil Tuuliki Kasonenil pool aastat tagasi.

15. juuni on rahvusvaheline tuulepäev. «Mõtlesime, et teeme oma liikmetele tuuliku ehitamise kursuse. Kaasasime sinna ka Eestis tekkivate energiaühistute ja klastri liikmeid. Tahtsime hästi tuulist kohta, sellepärast saigi Ruhnu saar valitud,” rääkis Kasonen.

Väiketuulikutega on võimalik elektrit toota Eestis väikesaartel või rannikualal, kui ei taheta masti metsast ja hoonetest kõvasti kõrgemaks ajada.

Tuulik sai ühendatud saare elektrivõrguga ja see toodab kolm protsenti Ruhnul vajaminevast elektrist. Praegu saadakse saarel kogu elektrienergia imporditud diislikütusest generaatori abil.

«Ruhnu tuulikuprojekt ei ole veel lõppenud, sest eile püstitatud tuulikul, mille sabaotsa on maalitud karu pilt, pole nime. Saarel on juba olemas tuulikud Pille ja Malle. Seega sobiks ka nende väikeõele üks kena tütarlapsenimi. Kõik ettepanekud külarahva poolt on teretulnud,» kutsus Kasonen üles uuele tuulikule nime välja mõtlema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles