Vaata tulevikku: TTÜ magistrite hoogsad lahendused arhitektuuris

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Energiatõhus kõrghoone, Tallinna hübriidterminal ja tuleviku üliõpilaslinnak. See kõik on juba visandatud.

2013. aastal alustanud Tallinna tehnikaülikooli (TTÜ) arhitektuuri- ja urbanistikainstituudis on tänaseks kaitstud 20 magistritööd. Tööde temaatika ulatub suurte alade planeeringutest kuni linnatänava ruumilise projekteerimiseni. Magistritöödes arendatakse energiatõhusust ja keskkonnateadlikkust, katsetatakse ökoloogilise eluviisi sobivust Tallinnasse, uuritud on ka mahajäetud tööstusalade taastamist. Eelistatult arendatakse projektides trammi- ja kergliiklust, arvestatakse kaasaegse inimkeskse lähenemisega. Projekte on mõjutanud smart city elemendid, kohaloome sotsioloogia ning tundlikud atmosfääriteooriad. Tallinna Mustamäe tihendamise, Nõmme, Kopli, Paljassaare, sadama-alade ja teiste piirkondade arendamise kõrval on magistritöödes käsitletud ka Pärnu ja Tallinna muinsuskaitsealasid.

Kaasaegsed koolihooned, energiatõhus kõrghoone, tuleviku üliõpilaslinnak, ökoloogilise eluviisi keskus, Tallinna hübriidterminal (sadam ja raudteejaam), Tartu linnaraamatukogu ning Tartu kunstimuuseumi ühishoone, mitut tüüpi elamud ja asumid, just neid hoonetüüpe on magistritöödes analüüsitud.

Magistrikraadid kaitstakse TTÜs või Lissaboni ülikoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles