7 võimalust, kuidas õlut kodumajapidamises kasutada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õlu
Õlu Foto: SCANPIX

Nädalavahetuse külalistest jäid terrassile poolikud õllepurgid? Ära vihasta, vaid kasuta jääke nutikalt kodumajapidamise hüvanguks, soovitab USA meistrimees Bob Vila.

1. Hävita nälkjaid

Kellele limased nälkjad aias meelehärmi valmistavad, võiks maasse kaevata mõned vanad purgid, maapinnaga ühel tasapinnal, mille põhjas veerandi jagu õlut: magus õllelõhn meelitab nälkjad mekkima ja ühtlasi osutub nende surmalõksuks.

2. Poleeri mööblit

Õlu pidada olema üks parimaid looduslikke poleerimisvahendeid. Katseta seda pehme lapiga siiski kodumööblil alustuseks mõnes mitte nii nähtavas kohas ja jälgi tulemust.

3. Nühi vasknõud läikima

Vala veidi õlut poleerimislapile ja nühi vasknõud kenasti läikivaks.

4. Väeta muru

Mõned teavad rääkida, et õlu pidi murule mõjuma kui looduslik väetis. Kui liisunud õlut aiapeo järgselt vedelema jääb, võid ju katsetada.

5. Löö segisti läikima

Kui köögikraan või vannitoasegisti on hakanud läiget kaotama, võib seda samuti õllega taastada: vala kilekott kihisevat õlut täis ja seo kraani ümber, paari tunni pärast peaks see läikima.

6. Tee peo jaoks putukalõks

Kui sa ei taha, et tüütud herilased, kärbsed ja muud tiivulised tüütused su aiapeo külaliste ümber tiirutavad, säti verandanurka mõned kausid õllega: tiivulised kihutavad maitsvat kraami mekkima ja sinna nad jäävadki. Pea aga külalisi silmas, et mõni kogemata herilasejooki lonksama ei kipu:)

7. Eemalda roostet

Kui terrassinurgast turritab välja mõni roostes kruvi, mida raske keerata, vala veidi õlut peale, idee poolest peaks see roostet eemaldama. Seejärel saad vajaliku kõpitsemisetöö lõpule viia ja ennast premeerida: mõistagi lonksu jahutava õllega:)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles