Kinnisvarafirma: Viimsis napib uusi kortereid

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimsi staadion
Viimsi staadion Foto: Viimsi vald

Tallinnas varjutavad kerkivad kraanad päikest ja uusi korteriprojekte lisandub pea igapäevaselt. Seevastu pealinna külje all Viimsi vallas on uutest korteritest suur põud, leiab RE/MAX City maakler Siim Serka.

Tallinna uute korterite pakkumine on oluliselt kasvanud. Kui aasta tagasi pakuti pealinnas 1500 uut korterit, siis tänavu juunis oli pakkumine kerkinud juba üle 2000. Viimsis sellist juurdekasvu pole olnud. Aastataguse 82 korteri asemel pakuti juunis müügiks ainult 59 uut korterit, millest 42 on ridaelamukorterid.

«Võime öelda, et koduotsijate jaoks on Viimsi elamispindade pakkumine kokku tõmmanud ehk valikuvõimalus erinevate asukohtade, kvaliteedi ja hinnatasemetega projektide osas on olematu,» kommenteeris Siim Serka.

Uute korterite pakkumise vähenemise kõrval on Viimsis lisaks napimaks jäänud vanemate korterite pakkumine. Aastataguse 248 korteri asemel pakuti tänavu juunis Viimsis müügiks 209 korterit.

Vaatamata uute korterite pakkumise defitsiidile on Viimsi elamispindade turg üsnagi aktiivne. Aasta tagasi 2014 II kvartalis tehti Viimsis 54 korteritehingut. Tänavu samal ajaperioodil aga koguni 82 tehingut.

«Madal pakkumine aktiivse kinnisvaraturu tingimustes tähendab enamasti survet hindadele. Kui ostjatel valikuvõimalust ei ole ehk müüjate vahel on nõrk konkurents, annab see võimaluse kinnisvaramüüjatele hindu omatahtsi ülespoole kruvida,» selgitas Siim Serka.

Nii on Viimsi valla korteritehingute keskmine hind aastataguselt tasemelt 1295 eurot/m² kasvanud tänavuseks II kvartaliks 1395 euroni/m² tasemele. Vaikses tõusutrendis on nii Viimsi uute kui vanade korterite pakkumishinnad.

«Koduotsijad ei peaks siiski kartma, et Viimsi korterite hinnad kättesaamatusse kõrgusesse sööstavad. Tallinna kinnisvarahinnad püsivad enam-vähem paigal ja Viimsi konkureerib paratamatult kõrvalasuva Tallinnaga. Nii paneb pealinna hinnatase Viimsile piiri ette, kust läbimurdmine võimalik ei ole,» prognoosis Siim Serka. «Küll võime tänast turupilti vaadates kindlalt väita, et Viimsis on puudu hea asukohaga mõistliku suurusega 2-3-toalistest korteritest. Ostjaid oleks, aga neile meeldivaid pakkumisi napib.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles