Arco Vara ostis krundid Bulgaaria pealinna Sofia hinnatud linnosas

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arco Vara Boulevard Residence projekt Sofia kesklinnas.
Arco Vara Boulevard Residence projekt Sofia kesklinnas. Foto: AFP / Scanpix

Arco Vara AS sõlmis eellepingu kruntide ostuks Bulgaaria pealinnas Sofias. Lepinguga omandatud kruntide kogupinnaks 2470 m2 ja need asuvad Lachezar Stanchev tänavas Iztok’i linnaosas.

Lepingupartneriks on Hispaania kinnisvara gruppi kuuluv äriühing Ritorex EOOD. Vastavalt eellepingule on müüja kohustatud järgneva kuue kuu jooksul viima lõpule kokkulepitud detailplaneeringu kehtestamise, mis võimaldab elamuehitust ja tagama Hispaania panga kasuks kruntidele seatud hüpoteekide kustutamise.

Maatükid asuvad prestiižse Iztok’i linnaosa keskel Novachnitsa jõe ääres, 500 meetri kaugusel metroopeatustest ning modernsest kontorihoonete ja kaubanduskeskuse kompleksist. Vastavalt linna üldplaneeringule jäävad kirdes asuvad munitsipaalmaad rohealadeks.

Tehinguga jätkab Arco Vara AS oma pikaajalist strateegiat Sofia elamispindade turul kohaloleku kinnistamiseks. Omandatud projekti arvestuslik müüdava maapealse pindala suurus on 7800 m2 ja eeldatav toodete hinnaklass kõrgem, kui Manasrtirski Livadi arendusprojektil. Ehitus peaks algama  hiljemalt 2016 II kvartalis ja projekti plaanitakse lõpetada hiljemalt 2017. aastal. Tehing on struktureeritud äriühingu Sofia Parkside EOOD, s.o maatükkide ainuomaniku, ainuosaluse omandamisena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles