Väiksemates maakonnakeskustes müüakse järjest vähem kortereid

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
40 000 eurot – Türi kesklinnas asuv korter, mille planeering on läbi mitme korruse, kuus tuba, üldpind 194 m².
40 000 eurot – Türi kesklinnas asuv korter, mille planeering on läbi mitme korruse, kuus tuba, üldpind 194 m². Foto: KV.EE

 Enamus maakonnakeskustest on korterite müügipakkumiste arv vähenenud, mitmetes neist lausa mitmekümne protsendi võrra. Nii näiteks on Jõgeva, Paide, Põlva ja Rapla korterite müügipakkumine vähenenud aastaga ligikaudu 40%, kirjutab Tõnu Toompark Kinnisvarakool OÜst Eesti suurima kinnisvaraportaali KV.EE blogis.

Portaali KV.EE andmetel pakuti juunis Eestis müügiks 17 053 korterit. See on protsendi võrra rohkem kui aasta tagasi. Eesti summaarset korteripakkumiste arvu on kõige rohkem aidanud kasvatada Tartu, kus tänavu juunis pakuti portaalis KV.EE müügiks 2554 korterit ehk eelmisest aastast 22% rohkem. Tallinna korterite müügipakkumiste arv kasvas aastaga 4%.

Kui korterite müügipakkumisi jäi enamuses maakondades vähemaks, on nende pakkumiste keskmine hind valdavalt kasvanud. Eesti korteripakkumiste keskmine hind oli juuni kuus 1362 €/m², mis on eelmisest aastast 7% enam. Arvestades Tartu suurt pakkumiste arvu tõusu pole imekspandav, et sealse korterite pakkumishinna tõus piirdus ühe protsendiga. Sellise pakkumiste arvu kasvu kõrval oleks pigem oodanud hindade langust.

Tallinnas kasvasid pakkumishinnad portaalis KV.EE aastaga 5%. Suurim korterite pakkumishindade langus oli Narvas, kus tänavuse juuni keskmine hind 637 €/m² oli aastatagusest 5% madalamal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles