Üleskutse: ootame pilte ja lugusid sahvrist!

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sahver Eesti Vabaõhumuuseumis.
Sahver Eesti Vabaõhumuuseumis. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Mäletate jahedat ja hämarat kambrikest vanaema köögi kõrval, mille valge paberiga kaetud riiulitel ilutsesid moosipurgid või mahlapudelid? Sahver kuulus endisaegse köögi juurde, aga meie ootame lugusid tänapäeva sahvritest.

Sahvrit on ikka kasutatud enamasti hoidiste, aga ka juurviljade või lihakraami (näiteks singi või süldi) säilitamiseks. Sahvrile sobivaks temperatuuriks loetakse umbes 5-6 soojakraadi, ka peaks sahver olema üsna hämar, ent kuiv ja ventileeritav. Sahvririiulid peaks olema kergesti puhastatavad - vanasti kaeti need määrdumise vältimiseks paberiga.

Head lugejad, kas teie kodus on sahver? Kas sahvrit on tänapäeva kodus üldse enam tarvis?  Kuidas hoiustate oma kodus hoidiseid ja juurvilju?

Kirjutage meile kõigest sellest ja saatke pilte oma toredast sahvrist kodu@postimees.ee või jagage oma kogemusi kommentaariumis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles