Lugeja soovitab: 3 olulist asja, mida on tarvis teada, kui müüd kinnisvara maakleri abita

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maja, kinnisvara.
Maja, kinnisvara. Foto: SCANPIX

Üks koduportaali lugeja, kes oma sõnutsi on mitu kinnisvaraobjekti müünudd maakleri abita, jagas meiega olulisi soovitusi, mida tuleb arvestada kinnisvara müügil omal käel ja ilma maakleri abita.

1. Investeeri piltidesse, kuulutustesse ja hindamisakti

Hea pilt räägib kinnisvara kohta rohkem kui 100 sõna. Kui müüd kinnisvara maakleri abita, ole valmis investeerima võimalikult headesse piltidesse ning tõstma oma kuulutust kinnisvaraportaalis esile. Samuti tuleb kasuks, kui korteril või majal on juba kehtiv hindamisakt: nii näitad, et su müüdav kinnisvara on tõesti seda summat väärt. Tuleb aga mõelda, et need kulutused võivad rahakotist viia üle saja euro.

2. Panusta aega ja ole valmis igal ajal kinnisvara näitama

Igal ajal võivad huvilised sinuga ühendust võtta ja ostutehingu huvides pead olema valmis kiirelt müügiobjekti näitama.

3. Kogu teadmisi ja valmista ette dokumendid

Ole valmis vastama ka kinnisvarahuviliste kõige keerukamatele küsimustele näiteks maja või korteri ehitusel kasutatud materjalide ja tehnikate, aga ka seaduste (näiteks korteriomandiseadus) kohta - on väga võimalik, et ostuhuvilisega on kaasas ka vastava eriala spetsialist. Valmista ette kogu kinnisvaraobjekti juurde kuuluv dokumentatsioon: plaanid, arved, kinnistusregistri väljavõte, hindamisakt, projektid, KÜ üldkoosoleku protokoll jms. Edasta lahkelt ka korteriühistu andmed, et ostuhuviline saaks nendega vajadusel ühendust.

Lõppkokkuvõttes: kinnisvaraobjekti müük nõuab nii rahalist investeeringut kui ka oma aja ja teadmiste panustamist. Tuleb läbi kaaluda, kas saad sellega ise paremini hakkama või palkad professionaali seda tööd tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles