Kujunda ise: ka üürikorter võib olla kodune

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üürikorteris mõtle uuendused hoolega läbi.
Üürikorteris mõtle uuendused hoolega läbi. Foto: SCANPIX

Üürikorterite suurimaid probleeme on, et need on tihti seatud sisse omaniku käe järgi ja üürilisel on raske end seal koduselt tunda. Kuidas see probleem aga võimalikult valutult seljatada?

Vähem on rohkem
Vana reegel, mis kehtib ka selles olukorras. Kui vead oma ajutisse elamisse arutult palju asju, millele on raske kohta leida, meenutab kolahunnik nurgas sulle igapäevaselt, et tegu on üürikoduga, kuhu sa pikalt pidama ei pruugi jääda. Muretse oma uude kodusse vaid see, mis tõeliselt vajalik on.

Panusta kolitavasse kraami
Kui tahad kodu hubasemaks muuta, soeta sinna klassikalisi ja ajatuid sisustuselemente, mida saad hõlpsa vaevaga järgmisesse elupaika kaasa võtta: mõni maal, potitaim, vaip või muu säärane ese on igal juhul oma kohal. Kui köök tahab värskendust, vaheta välja kapinupud: ka need saad kolides kaasa võtta ja vanad tagasi kruvida. Kindlasti ära osta mööblit või vähemasti ära tee seda arvestades üürikorteri stiili – järgmises elupaigas pole sul nende esemetega suure tõenäosusega midagi peale hakata.

Pühendu paarile asjale
Kui korteris on asju, mis tõesti vajavad suuremaid ümberkorraldusi, räägi omanikuga läbi ja lepi kokku, et teed teatud muudatused. Pea aga tingimata meeles, et kogu korterit ümberkujundama pole mõtet hakata, isegi siis, kui omanik selleks vabad käed annab. See on oma aja ja raha raiskamine, eriti juhul, kui lisaks veel täie rauaga üüri maksma pead.

Ära konuta kodus!
Kui tegu on näiteks õpingute ajaks hangitud elamisega, ei ole mõtet pikalt kodus konutada ja mõelda, mis kõik võiks elupaiga juures teisiti olla. Liigu ringi, sõlmi uusi tutvusi, õpi ümbrust tundma. Konkreetne üürikorter on vaid ajutine peatus, püüa selle puudustest üle olla ka siis, kui sisekujundus sinu tõeline kirg on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles