Kaheksa värvikombinatsiooni köögis, millega alati täppi paned

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klassikaline sinise-punase-valge kombi köögis.
Klassikaline sinise-punase-valge kombi köögis. Foto: SCANPIX

Kanada disainer Yanic Simard toob portaalis Houzz ära kaheksa klassikalist värvikombinatsiooni, mis köögi ajatult kauniks teevad.

1. Sinine ja selle varjundid.

Kes on valinud oma kööki sinise ja/või selle varjundid koos neutraalsete toonidega, võib Simardi sõnul rahul olla: köök ei lähe moest ja mõjub kaunina ka aastate möödudes.

2. Must ja valge

Ajast aega kauniks peetud kombo, suisa ikooni staatuse tõusnud sisekujundus, eriti kui tegemist on maleruudupõrandaga.

3. Must, valge ja puit

Kui klassikaline must-valge kombo tundub liiga kõle, võib lisada sinna puitu: see muudab ruumi ilmet soojemaks.

4. Oliivroheline

Simardi sõnul on see üks maitsekamaid valikuid ning mõjub samuti ajatult kaunilt ka aastate möödudes. Värvitooni valides tasub üldse köögilaual ringi vaadata: oliivid, ürdid ja vahuvein on sellist värvi, mis mõjub maitsekana.

5. Valge ja selle varjundid

Kes ei taha päris kriitvalget kööki, võib ostustada näiteks elevandiluukarva või veidi tumedama varjundiga valge kasuks. Valget kööki võib ilmestada värviliste detailidega - nõud, mööbel jms.

6. Mündiroheline

See on retro ja mündiroheline mõjub köögis vägagi šikilt - näiteks mündikarva külmkapp nurgas vms. Liialdada sellega siiski ei maksaks.

7. Sügav (tomat)punane

Mis võiks kööki paremini sobida kui küpse tomati karva sügavpunane?  Seda tasuks kasutada näiteks alumiste köögikappide uste värvina või ilmestada kööki tomatikarva aksessuaaridega.

8. Klassikaline sinise-punase-valge kombinatsioon

Puhast sügavsinist, punast ja valget võib köögis koos kasutada - kui sa pole aga täpselt kindel, kuidas seda teha, on kõige kindlam viis värve lisada aksessuaaride näol. Vali näiteks sinised toolipadjad, punased kardinad või lamp vms.

Trendivärve ei tasuks spetsialisti hinnangul samuti peljata, kuid nende valikul võiks jääda detailide juurde, mida köögis on lihtne vahetada: näiteks toolipadjad, käterätikud, kapi käepidemed, lambikuppel vms. Lihtsaim viis värve lisada ja neid vahetada on aga tuua kööki lõikelilled.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles