Galerii: kauni baleriini võluv kodu Nõmme mändide all

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eve Andre- Tuga (38) on Rahvusooper Estonia balletisolist. Kuid tantsimisele lisaks on lapseootel Eve koos abikaasa ja 10aastase tütrega  end sisse seadnud Nõmme 4-pere kortermajja, kus lisaks mõnusale vana puumaja hõngule on kasutada ka suur ja avar aed.

«Olen maatüdruk ning mulle on tähtis, et saan aias taimi  istutada, vanale kivihunnikule uus nägu leiutada või sõprade koos grillida. Peenramaa sai 8 aastat tagasi muruks tehtud, täna hooldan väikest ürdipeenart ja unistus oleks istutada mõned marjapuud- ja põõsad, et kohe midagi lastel oma käega noppida oleks,»  mõtiskleb Eve.


 

«Aed on minu jaoks rahuleidmise paik. Sooviksin nautida kirsside õitsemist, puhata  võrkkiiges ja mitte väga palju end tarbeaia kohustustega siduda. Küll aga mulle meeldib muru niita ja isegi kompostimine on meie maja elanikel juba harjumuseks saanud,»  kiidab  Eve oma keskkonnasõbralikke naabreid.

Ideid aiakujunduseks ammutab Eve ajakirjadest. Neid võib ta lõputult otsast peale lapata. Tubaste teemade juurde minnes tuleb mainida, et ka sisekujundusajakirjad on tema suured lemmikud. Eriti meeldib Evele inglise maakodu stiil ja ajakiri «Beautiful English Homes».


 «Kunagi, kui elasime uues kortermajas, kus kõik seinad olid kipsist, aknad plastikust ja mööbel  ka uus – ei tundnud ma end seal sugugi hästi,» meenutab Eve.   Siis sai otsustatud ikka vana puitmaja kasuks, kus on hing sees ja mida saab oma maitse järgi renoveerida. Nii algas pikk ja loominguline protsess, mida juba aastaid Eve koos mehega väga naudib; seinad tõmmati paljaks, palgid puhastati ära, põrand võeti üles. Järk-järgult on mõned toad juba remonditud, hetkel on pooleli vannituba. «See peab lapse sünniks valmis saama, sest imikuga väikesest trepist üles-alla  käimine on tülikas,» kurdab Eve.

Inglise stiili kumab läbi nii väikesest puhke- ja töötoast kui ka tütre toast, kus palju toredaid detaile räägivad sellest, et isetegemine ja katsetamine on armsa ja koduse hõngu saavutamiseks ülioluline. Millised on  aga tema unistused, kui baleriini karjäär lõpeb? «Olen sel teemal palju mõtisklenud ja arvan, et elu näitab, millise valiku kasuks ma otsustan. Kindel on see, et minu tulevik on seotud loomingulise tööga. Kontoriinimest minust kunagi ei saa,»  teab Eve kindlalt.

Täpsemalt on valida kahe suuna vahel: kas jätkata baleriinide õpetajana või keerata elus uus lehekülg ning õppida selgeks uus amet. Igal juhul on vaja ennast täiendama minna, sest baleriinina on Evel küll suur kogemuste pagas, mida tahaks edasi anda, kuid napib pedagoogilisi teadmisi, et seda kõike hästi ja professionaalselt osata teha.  Pigem on naisel mõttes hoopis sisekujundus, lilleseade või ka vana mööbli restaureerimine ära õppida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles