Soovid elada Pärapõrgus? Nüüd on see võimalik!

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärapõrgu talumaja.
Pärapõrgu talumaja. Foto: KV.EE

Kinnisvaraportaalis kv.ee köidab pilku põnev kinnisvarakuulutus, kus pakutakse müügiks Pärapõrgu-nimelist talukohta.

Võrumaal Mõniste vallas uut omanikku ootava talukoha vahetus läheduses on jõgi, maatükile jääb nii põllumaad kui metsa. Kinnistul on nii elumaja  kui uhke maakividest hoone - elamiseks võib korrastada selle, kumb huvitavam tundub. Vaat et kõige paeluvam aga on asja juures talukoha nimi.

Praegune omanik Kaupo ütleb, et koht on müügis, sest aega Pärapõrgu jaoks napib. "Ei jaksa olla kolmes kohas peremees. Oma maja vajab hoolt, vanavanematest jäänud hooned ja maa niisamuti," tunnistab ta.
Kunagi talukohta ostes kaalus mees võimalust Pärapõrgust oma põhielukoht teha, aga elu on läinud teisiti. "Hiljem asendus see mõte visiooniga kasutada maakividest kõrvalhoone renoveerimiseks elumaja materjale. Sellelt saab enamuse puidumaterjalist: nii sarikad, palgid, ahju(d), lae-ja põrandalauad," räägib Kaupo.
Pärapõrgul on vaid üks lähinaaber, kes oma talus peamiselt suviti tegutseb, ja koht ise on äärmiselt rahulik, kõrval suurtest teedest. Samas on lasteaeda, poodi, kooli ja kultuurikeskusesse vaid pisut üle kuue kilomeetri minna. "Silmailu ja kõrvarahu on seal küllaga, nagu ka loodust," kinnitab müüja.

Nime pani ise
Talukoha huvitava nime mõtles mees ise. "Kui esimest korda krunti vaatama läksin ja seda otsides ekslesin, ütlesin hiljem omastele otsingut ja krunti kirjeldades, et see asub heas mõttes karupe...ses. Hiljem, kui krunti oma nimele vormistasin, soovisin ka nimemuutust. Küsisingi, kas saab panna "Karupe...se?"  Ei lubatud, mida oli ka aimata. Sestap oli mul kohemaid varrukast tõmmata alternatiiv - Pärapõrgu. Ikkagi krunt, mis asub Eesti mastaabis "maailma otsas."," ütleb mees.

Vaata Pärapõrgu-nimelist talukohast SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles