Seitse põhjust, miks on hea olla üürnik

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korteri üürimiel on omad plussid.
Korteri üürimiel on omad plussid. Foto: SCANPIX

Üürikuks olemise negatiivseid aspekte teavad kõik - ei saa kodu oma maitse järgi renoveerida või sisustada, koduloomad on keelatud, sind ohustavad üüripettused. Portaal Houzz toob aga ära üürnikuks olemise plussid.

1. Saad elada kesklinnas

Korteriost linnasüdamesse jääb ülikõrge hinna tõttu paljudele kättesaamatuks, ent korterit üürida, kasvõi mitmekesi, võib olla  ka kõhnemale rahakotile täiesti jõukohane. Nii võid elada linna tuiksoonel ning nautida jalakäimise rõõmu.

2. Sulle makstakse, kui korteris midagi parandad

Kui üürikorteris vajalikku pisiremonti teed, tasub omanik sulle hiljem selle eest.

3. Oled vaba korteriomandiga kaasnevatest kohustustest

Võid tunde vältava korteriühistu koosoleku asemel hoopis kinno minna, laupäevahommikul magad kaua, mitte et tiiruta muruniidukiga varavalges ringi nagu segane.

4. Sa ei kuluta oma raha korteri või maja kõpitsemisele

Omand vajab teatavasti aja möödudes lisainvesteeringuid - aga sina kui üürnik saad oma vaba rahaga hoopis muud teha, ega pea seda kulutama akende värvimisele või uutele köögikappidele.

5. Saad vastavalt vajadusele korterit vahetada

Vajad pere suurenedes suuremat korterit? Siirdud välismaale? Aga palun, lõpeta vaid üürilepung ja koli mujale! Ei mingi peavalu ja lisakulusid ostmise ja müümisega.

6. Kraan tilgub? Sina ei pea seda korda tegema

Üürniku asi on omanikku sellest teavitada ja omanku asi see ära parandada.

7. Oled võlast vaba

Üürnikuna võid nautida absoluutset vabadust - sa pole end korteri eest aastakümneteks võlaorjusse müünud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles