Kodu korrashoiu viis kuldreeglit

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoiustamiseks on karbid head, ent neile tuleks silt peale kleepida.
Hoiustamiseks on karbid head, ent neile tuleks silt peale kleepida. Foto: SCANPIX

Kodu korrashoidmine pole väga keeruline, kui järgid viit kuldreeglit.

1. Üks uus asi võrdub ühe vana asja minemaviskamisega

Lihtne, kas pole? Üks uus kleit kappi, üks vana kampsun välja, ja nii edasi. Alles hoida tasub ehk ainult väärtasju ja haruldasi raamatuid.

2. Alusta hoiuruumidest

Koristamisega on kõige targem algust teha majas kodus leiduvatest hoiuruumidest: alusta keldrist ja pööningult ning liigu kappide kallale. Kindlasti leiad hulga asju, mida pole tükk aega  kasutanud - kui pole mõnd asja aasta jooksul kasutanud, võiks selle rahuliku südamega kas ära visata või taaskasutusse anda.

3. Osta või tee ise hoiustamiseks korralikud vahendid

Kodu on korras, kui seal on hoiustamine süsteemselt läbi mõeldud. Kõikvõimalikud garderoobimoodulid, läbimõeldult planeeritud riiulid, sahtlid-kastid-karbid-korvid aitavad sul oma kodustes houruumides korda luua.

4. Sildista

Ära hoia lugematuid karpe-kaste jm., mille sisu kindlakstegemiseks pead nad välja võtma ja avama - pane hoiustatud kraamile sildid peale. , teha erivärvilised sildid vms.Võid eristada neid ka värvide järgi

5. Ära unusta digitaalset hoiuruumi

Lihtsam kui ladustada sadat vana albumit või kilekotitäit diapositiive on teha neist korralikud digitaalsed koopiad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles