Õige aeg osta: Tallinna «mägede» korterite hinnad langevad

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe kortermajad.
Lasnamäe kortermajad. Foto: Postimees

Tallinna niinimetatud mägedes on tekkinud ostjaturg: magalarajoonides on kortereid saadaval palju, hinnad langevad ja müügiperiood pikeneb.

1Partner Kinnisvara konsultandi Monika Murumetsa sõnul on hinnad langenud, sest objekte on hetkel müügis tavapärasest rohkem. Tehinguni jõudmine sõltuvat eelkõige müüja paindlikkusest.
«Turuküllastumise tingimustes on keskmine magalakorteri müügiaeg kasvanud kolmelt kuult viiele. Omanikul on valida, kas anda hinnas järgi, lükata müük paremate aegade ootuses edasi või siis üürida korter välja,» ütles Murumets ja lisas, et selliseid perioode on ka varem ette tulnud ning kogemuse ja õigete müügivõtetega on võimalik leida kompromiss.

Ostjale on see mõistagi üle aastate hea aeg just nendesse piirkondadesse kinnisvara hankimiseks. «Soodsam turusituatsioon on juba turule toonud väikeinvestorid, kes loodavad korteri kiirmüügi hinnaga kätte saada ja kallimalt edasi müüa.»
Hetkel on pakkumisi enim Lasnamäel. «Tegemist on ükskõik millisel ajahetkel alati aktiivselt toimiva piirkonnaga,» kinnitab Murumets. Suveperioodil käis tavapärasest aktiivsem elu ka Mustamäel. Lasnamäe liidripositsioon ei pruugi aga pikalt püsida. «Kuna mägesid on meil Tallinnas jätkuvalt kokku vaid 3 - Lasnamägi, Mustamägi, Õismägi, siis reeglina vahetavad nemad omavahel positsioone iga mõne kuu tagant,» sõnab konsultant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles