Vihane lugeja: vanakooli töömehed määrivad tellijale iganenud lahendusi pähe

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kellu. Illustreeriv foto.
Kellu. Illustreeriv foto. Foto: Elmo Riig / Sakala

Koduportaaliga jagas oma nördimust lugeja, kelle meelest on vanakooli ehitusmeestel aeg juurde õppida - tänapäevaste võimaluste asemel üritatakse tema meelest tellijale pähe määrida iganenud lahendusi.

«Palkasin majaehituseks sellise vanemate töömeeste tiimi, mõeldes, et küllap on neil rohkem kogemusi,» vahendas lugeja. «Olin aga väga nördinud, kui ilma minuga nõu pidamata tahtsid nad kasutada selliseid lahendusi, mis võibolla olnuks mõeldavad üheksakümnendatel, aga mitte täna: näiteks juhtmeid ja torusid vedada seinte pealt; pakkusid, et võivad igale poole katteks sättida mingeid plastikkarpe ja-luuke. Isegi seinal asetsev WC pott oli nende jaoks miski teostamatu ilmaime ja uutest küttesüsteemidest polnud neil aimugi, tahtsid paigaldada ikka vanakooli õlikatelt. Oli näha, et nad pole uuematest lahendustest üldse teadlikud ja töövõtetega veel möödunud sajandis. Ma ei väida, et kõik vana on halb, aga materjalid on muutunud, tehnoloogia areneb pidevalt ning pole mõtet luua uut kodu mingite iganenud lahendustega,» leiab lugeja.

Mida arvavad teised lugejad? Kas uutel tegijatel on teised töövõtted ja rohkem teadmisi? Milliseid töömehi eelistate teie?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles