Hüva nõu: kuidas talletada mälestusi kola kogumata?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vali fotosid.
Vali fotosid. Foto: SCANPIX

Kui pead mälestuste talletamist oluliseks, on raske mäletamisväärsete sündmustega seotust vabaneda. Samas pole kindlasti mõtet hoida alles iga detaili oma pulmapeost, laste sünnist ja 50. sünnipäevast. Kuidas valida?

Säilita üksikuid esemeid
Kui sa ei suuda sundida end loobuma näiteks oma lapse esimese eluaasta riietest või omaende kooliaegsetest vihikutest, püüa teha mingi valik. Sõelu välja need, mis on sulle eriti armsad – näiteks rõivad, millega lapse haiglast koju tõid või lemmikaine vihik – ja hoia alles need.

Tee fotosid
Eriti tänapäevasel digiajastul on fotode tegemine äärmiselt mugav ja vähe ruumi võttev viis mälestuste säilitamiseks. Me oleme harjunud pildistama igasugu sündmusi, mida mäletamisväärseks peame, miks mitte teha sama meile kallite esemetega? Nii on tegelikult ülearusest kraamist lihtsam loobuda, kui fotomälestus ikka jääb.

Tee sellest midagi muud!
Malevaaegne T-särk kogub kapis tolmu? Tee sellest kunstiteos – raami särk ära ja riputa seinale. Nii on kallis mälestus ka sisustuselemendi eest. Püüa kõigile säilitamist väärt asjadele leida mingi uus elu, neid kuidagi taaskasutada – nii saad säilitada mälestusi ilma, et koju tekiks kuhjas üleliigset kraami.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles