Sügisene suurpuhastus: mis võtta, mis jätta?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurpuhastus.
Suurpuhastus. Foto: SCANPIX

Õppeaasta algul võiks ka elamises põhjaliku puhastuse teha: suvine ringirändamine on majapidamisse kindlasti oma jälje jätnud ja puhastamist rohkem kui küll. Millest aga kraamimise käigus loobuda võiks?

Vana kosmeetika
Kontrolli üle kõigi säilivusaeg ja viska kõhklematult ära need esemed, mis aegunud on. Teed oma tervisele teene!

Vanad ravimid
Siia pole ilmselt vaja midagi lisada. Kui, siis ehk seda, et ravimeid ei tasuks visata prügikasti – uuri, kuhu need viia saad!

Riided, mida sa ammu kandnud ei ole
Kui aastaring on täis saanud ja sa pole ikka seda pluusi selga pannud, on ilmselt aeg temast loobuda. Paki kõik säärased rõivad kokku ja anna ära või müü maha.

Jooksujalatsid
Enamik jooksujalatseid peab vastu kuni 60 tundi treeninguid. Täpne tundide arv sõltub jalatsitüübist, jooksja kaalust ja nii edasi. Kui on alust arvata, et sinu jalatsite 60 tundi on igal juhul täis, vaheta need uute vastu.

Katkised juhtmed
Kui juhe töötab ja see seade, mille juurde juhe kuulub, on samuti töökorras, paki need kahekaupa kusagile ära. Kui üks kahest tingimusest pole täidetud, viska katkine pool minema.

Aegunud tehnikaseadmed
MP3-mängijad ja muud seadeldised, mis viimaste aastate tehnika tormilise arenguga seisma on jäänud ja tarbetuks osutunud, ei pea sinu kodu ummistama. Pane kuulutus üles ja anna need esemed ära!

Vanad säilituskarbid
Plastikust säilituskarbid aeguvad – kui need on muutnud oma kuju või värvi, tuhmunud, siis on ilmselgelt aeg need uute vastu vahetada. Ja tasuks mõelda, ehk soetad nende asemele näiteks klaasarbid, mille eluiga märksa pikem?

Üleliigsed kilekotid
Prügikastis kasutamiseks ei sobi, mingit muud rakendust neile ka ei ole, aga ruumi võtavad kõvasti. Viska minema!

Tükkis maitseained
Kui maitseaine on purgis tükki tõmmanud, on see oma värskuse ja põhiomadused minetanud. Viska sääraste purkide sisu minema ja muretse uued!

Õhksoojuspumba filter
Küttehooaeg algab, millal sa viimati filtrit puhastasid? Vaata see üle ja tee tolmust puhtaks, nii püsivad elektriarved madalamal.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles