Foto: hoonekompleks, mis majutaks kõik Saksamaale tulnud pagulased

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
40 Prora-laadset projekti majutaks kõik Saksamaale tulnud pagulased.
40 Prora-laadset projekti majutaks kõik Saksamaale tulnud pagulased. Foto: Erakogu

Saksamaa ägab põgeniketulva all -  üleeile hommikul tuli riiki ligi 545 migranti ehk 109 tunnis. Ainuüksi augustis on sinna jõudnud 104 460 turvapaigataotlejat, kelle majutusega riik kurja vaeva näeb.

Noor Eesti graafik Pärtel Lang pakub oma Facebooki küljel välja omapärase lahenduse: on ju Saksamaa kirderannikul Rügeni saarel kunagi Adolf Hitleri käsul 1936. aastal valminud hiigelhoone Prora. 10 000 toaga kaheksast sarnasest hoonest koosnevat kompleksi plaanitakse remontida ning sinna rajaga luksushotell ja puhkekorterid. 

«Pagulasi on Saksamaale oodata sel aastal vähemalt 800 000. Järelikult oleks ka Prora-laadseid projekte vaja ehitada umbes 40. Nelikümmend 5km pikkust paneelmaja,» selgitab ta oma Facebooki küljel. Mõtlesin, et huvitav, kuidas see reaalselt välja näeks, paneks mõõtkava paika. Leidsin netist Prora mudeli, paljundasin seda veidi ja panin pildi kokku,» selgitab ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles