Fotod: imeline vabaõhukasvuhoone otse terrassil

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ühe Eesti kodumajapidamise terrass eristub paljudest teistest märkimisväärselt - lisaks vaba aja veetmise võimalusele on see suviti kasvulavaks arvukatele tomati-, salati- ja maitseainetaimedele, mis omakorda mõjuvad kui disainielemendid.

Enne sügisele vastuastumist on veel paras aeg heita pilk muretule suveidüllile mõnusal terrassil.
«Ka linnamelus suvepikki päevi mööda saatvad inimhinged soovivad väga endi aedadesse, rõdudele ning terrassidele tuua pisutki maalähedust, rohelist värvipaletti ning tuules õõtsuvaid taimi,» ütleb terassi omanik.  
Oma õuetoa on tema sisustanud suures osas taaskasutust au sees hoides: salatilehed kasvavad vanas vannis, linnupuuris õitsevad lillepõõsad ning pudru- ja süldikaussides sirguvad maitsvad taimed. 

«Kirev ja segane, kuid samas nii soojalt kodune, et hea raamatu kõrvale võikski jääda tomatite valmimist ootama. Kujutle, et seda õnne saadavad veel suveõhtuid kirgastavad jõulutuled, tuisuiilis õõtsuvad tuulelipud ja stairway to tomatoes. Sellest terrassi-idüllist puuduvad vaid mõnusad võrkkiiged ja ehk mõnest vanast uhkest uksest tehtud külalistele «ukse» avav söögilaud (ja neid vigu annab õnneks kergelt parandada!),» räägib terrassiaednik.

Allikas: www.uuelootuse.com. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles