Majaomaniku 8 kiiret sügistööd

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhasta muruniiduk!
Puhasta muruniiduk! Foto: SCANPIX

Sügav sügis ja talvgi lähenevad tohutu kiirusega – aeg on suvel otsi kokku tõmbama ja külmadeks aegadeks valmistuma hakata. This Old House on ritta pannud kaheksa kerget sügisest hooldustööd, mis juba sel nädalalõpul ette võtta tasuks.

Puhasta kõik filtrid, võred ja restid
Õhksoojuspump, kubu, ventilatsiooniavad – võta need kõik ette, käi üle ja tee puhtaks. Nii ei pea sa kohati õues majaseintel võimlemist nõudva tööga enne järgmist kevadet tegelema ja saad südamerahus sügisele vastu astuda. Ahikütte puhul ära unusta korstnaid!

Aiakaupade sooduspakkumised
Pea neid kindlasti silmas! Sügis on suurepärane aeg uue aiamööbli, muruniiduki, kastmisvooliku ja muude aiakaupade soetamiseks – hinnad on kordades soodsamad kui hooaja alguses järgmisel kevadel!

Vaheta lilli
Tee oma lillekastides kontrollkäik – kas kõik taimed on veel vastupidavad? Kui leiad hea sügislillede sooduspakkumise, koli suvelilled aknaalustest lillekastidest peenrasse või mujale ja istuta kastidesse värsked taimed – näiteks eerikad või kanarbikud.

Kontrolli suitsuandureid
Kütmishooaeg algab – kas suitsuandurite patareid toimivad, on seadmed ise töökorras? Tõmba need pealt üle tolmuimejaga, nii eemaldad restidele sattunud sodi.

Pese ja puhasta aiamööbel
Käi suviläbi käigus olnud aiamööbel veega üle ja lase korralikult kuivada. Kui kasutasid mööblil pehmenduspatju, pese need puhtaks ja pane kevadeni korralikult hoiule.

Paki kokku kastmisvoolik
Kui on selge, et kasta sel sügisel enam vaja ei ole, tühjenda aiavoolik veest, puhasta, keri kokku ja pane uut hooaega ootama.

Puhasta kõik tööriistad
Vaata üle muruniiduk, kõik aiatööriistad labidast rehani, ja puhasta need põhjalikult. Sedasi pikeneb töövahendite eluiga märkimisväärselt.

Puhasta välivalgustid
Kas kõik välivalgustid töötavad? See on hea! Aga pärast valgeid suveõhtuid, kus tulesid kordagi vaja ei läinud, on need päris kindlasti tublisti määrdunud. Puhasta valgustite klaasid ja kuplid ettevaatlikult, kontrolli üle juhtmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles