Tülikatele remondiprobleemidele on lihtsaid lahendusi

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kraanikausid.
Kraanikausid. Foto: SCANPIX

Alati ei pea remonditööd tähendama ränka vaeva ja suuri väljaminekuid: mõnikord on lahendused lihtsamad kui arvata võiks.

Better Homes&Gardens on mõned neist kokku kogunud.

Hea lõhn majja
Vana maja, olgugi, et remonditud, lõhnab ikka nagu vana maja. Selle asemel, et hakata näiteks vanu puitdetaile vahetama ja arutult kulutama, proovi järgmist: tilguta tolmuimeja kotile, õhksoojuspumba filtrile ja põrandapesuvette mõned tilgad meeldivat aroomiõli. See lahendab mure palju kiiremini ja kergemini.

Vana puitpõrand kriuksub
Kõige lihtsam lahendus on proovida laudade vahedesse talki raputada – see tõesti toimib väga paljudel juhtudel! Kui talgist ei piisa, pead põrandalauad paremini aluspõranda külge kinnitama ja ka see pole mingi ületamatu töö. Lihtsam igal juhul, kui põrandat üles võtma hakata.

Tualetipotis jookseb vesi
Tavaliselt piisab, kui veepaagis vahetada ära klapp, mis vett kinni peab – ilmselt on see oma elu ära elanud ega jaksa ülesannet enam täita. Et veenduda, et vahetamise järel vett enam sugugi läbi ei tule, pane veepaaki paar tilka toiduvärvi ja jälgi, kas värviline vesi potti jõuab või ei.

Tilkuv kraan ajab hulluks
Tõenäoliselt on kõige lihtsam ja kiirem lahendus segisti vahetamine – sellest peaks täiesti piisama.

Kriim aknaklaasil
Kui aknaklaas on saanud sügavalt kriimustada, aga tegu pole veel mõraga, ei pea klaasi tingimata kohe vahetama hakkama. Kriimu süvenemist ja praoks muutumist aitab ära hoida tavaline (küüne)lakk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles