Kontrolli kogu oma kodu telefoni kaudu

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nüüd saad kodus pesumasina käivitada ise kontoris istudes.
Nüüd saad kodus pesumasina käivitada ise kontoris istudes. Foto: SCANPIX

Telefon pole ammu enam vaid helistamiseks mõeldud seadeldis. Lisaks pildistamisele, sõnumite saatmisele, muusika kuulamisele ja muudele meelelahutusfunktsioonidele saab selle abil tänaseks päevaks kontrollida tervet oma majapidamist. Seda ka siis, kui sa ise kodus ei olegi.

Better Homes&Gardens kinnitab, et sisuliselt pole kodus asja, mida telefoniga kontrollida ei saa.

Garaažiuks
Telefonile saab tellida teavitused, kui su garaažiuks avaneb või sulgub. Mõistagi pole probleemi telefoni kaudu ka ise ust lahti teha või kinni panna.

Ukselukk
Ka välisust saab avada ja lukustada ükskõik millisest punktist, kusjuures telefon ei pea isegi nutikas olema. Telefoni kaudu saad valida, kellele lubada ligipääs oma elamisse ja kellele see keelata, samuti on võimalik tellida teavitused, mis annavad märku, kui inimesed sinu maja välisuksest liiguvad või sellele koputavad.

Termostaat
Reguleeri temperatuuri, kontrolli elektritarbimist, telli teavitused igasugu häiretest ja korraliste hoolduste saabumisest – pole mingit probleemi!

Pesumasin ja kuivati
Pane masinaid tööle, tõmba alla eriprogramme, diagnoosi rikkeid – seda kõike vaid telefoni abil. Kui tsükkel läbi saab, saad vastavasisulise sõnumi.

Valgustus
Selleks vajad küll spetsiaalseid pirne, mida saab rakenduse kaudu kontrollida. Kui pirnid muretsetud, saad seadistada tulesid aeglaselt süttima, valida valgustuse värvi ja teha veel sada imet.

Printer
Ühenda HP printer WiFi-võrku ja prindi kvaliteetseid fotosid otse oma nutitelefonist, samal ajal ise kodust tuhandeid kilomeetreid eemal puhkusel viibides. Kui koju jõuad, on mälestused juba väljatrükitud ja ootavad vaid albumitesse seadmist.

Beebimonitor
Süsteem toimib nagu tavaline kaameraga beebimonitor, aga telefoni laetud rakendus lubab kiigata lastetuppa ka siis, kui ise kodust eemal viibid ja laps lapsehoidjaga aega veedab.

Ahi
Enam ei pea sa kunagi muretsema, kas sul ikka oli meeles ahi välja lülitada – kontrolli seda oma telefonist! Samuti saad sealtkaudu silma peal hoida, millal ahjupraad valmis saab, ja tellida teavituse, kui see valmis on.

Kohvimasin
Tunned hommikul ärgates kõikehõlmavat isu latte järele? Pole probleemi, seadista masin telefoni kaudu kohvi valmsitama ja nii ei ole sul endale vaja teha muud, kui kööki sellele järele kõndida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles