Eestis müüakse Soome kultuskunstniku homoerootiliste joonistustega voodipesu

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Kaubamaja kodumaailma valikusse on lisandunud ka Soome kultuskunstniku Tom of Finland homoerootiliste joonistustega voodipesu ja muid aksessuaare.

Tegemist on Soome tekstiilitootja Finlaysoni sarjaga, mis pakub, et maitsekas homoerootika võib kuuluda ka tavaliste inimeste kodudesse.

Kunstikriitik Anders Härm on ühes varasemas Postimehe artiklis kunstniku tutvustuseks kirjutanud, et Tom of Finland kerkis kunstiilma huviorbiiti 1970. ja 1980. aastate postmodernismi laines. «Tema kui iseõppinud outsider- ja gay-kunstniku looming, mis 50ndatel-60ndatel tiirles üksnes «erialaväljaannetes», jõudis meinstriimkunstipressi ja lõpuks näitustele. Tema joonistuste realistlik kujutamislaad, ulmeliselt paisutatud suguelundid, nahafetiš ja alasti S&M-ihad ning loomingu hägune piir pornograafia ja erootika ning kõrge ja madala vahel sobisid hästi postmodernse Zeitgeist’iga,» kirjutas Härm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles