Videonõuanne: aiaspets õpetab sibullilli istutama

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paljude sibullillede – näiteks tulbid, krookused, nartsissid ja liiliad – istutamiseks on parim aeg just nüüd, sügisel. «Kui on selline ilus päikesepaisteline sügisilm, võib neid vabalt nii septembris kui ka oktoobris istutada,» andis nõu Hansaplanti toataimede ja hooajalillede tootejuht Eevi Haav.

Tema sõnul kipuvad inimesed vahel sibullillede istutamisel ka vigu tegema. «Näiteks istutatakse liiga sügavale või valitakse sibul, mis juba riknenud,» rääkis ta. Spetsialisti soovitusel tuleks sibulat poes katsuda – kui see on pehme, siis istutamiseks ei kõlba. «Mida väiksem sibul, seda kõrgemale võiks ta istutada. Näiteks tulbisibulal võiks olla 5–10 cm suurune auk,» soovitas Haav.

Tulbi võib Haava sõnul istutada nii oma aia lemmiknurka, lillekasti või potti kui ka peenrasse. «Peab lihtsalt jälgima, et mulda oleks piisavalt, päris kiviklibu sisse teda istutada ei maksa,» andis Haav nõu. Tema sõnul tuleks ka väetamist kaaludes vaadata ennekõike mullastiku olukorda. «Kui on toitainerikas muld, pole lisaväetist tarvis, taim saab sealt kõik vajaliku kätte.»

Kui sibulad mullas, võib neid veidi kasta. «Muud tegema ei pea ja jääte ootama kevadist õitsemise aega,» rääkis spetsialist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles