Seitse asja, mis tuleks oma majas sügisel üle vaadata

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügis.
Sügis. Foto: AFP / Scanpix

Sügis on käes! Vaata üle, kas sinu majas on külma aja tulekuks kõik ettevalmistused tehtud.

1. Puhasta räästad

Tee korda vihmaveerennid ja puhastada räästad sodist, hoolitse selle eest, et vihma- ja lumevesi saaks ohutult ära voolata.

2. Kontrolli katust

Vaata üle katusekonstrukstsioonid ja tee vajadusel parandused. Mõtle ka läbi katusele pääsemine, kui talvel on tarvis seda puhastada.

3. Tee korda trepid ja juurdepääsuteed

Hoolitse selle eest, et trepp vihma ja lumega libedaks ei muutuks ning maja pääsemiseks ei tuleks porimülkast läbi sumada.

4. Vaata üle aknad

Kontrolli aknende soojapidavust ja tihenda, kus tarvis.

5. Kontrolli kütte- ja elektrisüsteeme

Kontrolli, kas maja küttesüsteem on töökorras - ära unusta, et ka küttekatlad vajavad hooldust ning näiteks uue gaasikatla garantii pikeneb tänu iga-aastasele korralisele hooldusele. Ahiküttega majaomanikud kindlasti on juba lasknud oma küttekolded spetsialistil üle vaadata, sest alates septembrist alates peab igal kütteseadmega maja omanikul olema korstnapühkija tehtud tööd tõendav dokument. Igaks juhul on hea üle vaadata ka maja elektrisüsteemi olukord.

6. Korrasta aed ja terrass

Vaata õuemööbel üle, enne kui talvekorterisse tõstad, ning paranda, kus tarvis. Nopi viimased viljad ning valmista taimed samuti tasapisi külmade tulekuks ette.

7. Vaata üle maja kindlustus

Parem karta kui kahetseda, ütleb vanasõna - paraku saavad Eestiski inimeste eluasemed näiteks suurte tormide ning lumega kannatada. Kindlustus aitab hädast, kui peaks juhtuma kõige hullem, nii et hoolitse selle eest, et kindlustus oleks ikka olemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles