Galerii: loss, kus on üle 500 toa

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
St. Emmerami loss Saksamaal, mida peetakse sealseks suurimas tänaseni elukohana kasutatavaks lossiks.
St. Emmerami loss Saksamaal, mida peetakse sealseks suurimas tänaseni elukohana kasutatavaks lossiks. Foto: Vida Press

Architectural Digest tutvustab põgusalt raamatut, mis viib lugeja jalutuskäigule vähemalt 500 toaga St. Emmerami lossi, mida peetakse suurimaks tänaseni elukohana kasutatavaks lossiks Saksamaal.

Endine kloostrihoone läks rohkem kui 200 aastat tagasi Saksamaa ühe kuulsaima siniverelise suguvõsa, Thurn und Taxise valdusse. Pärijanna Gloria von Thurn und Taxis, kes abiellus aastaid tagasi endast oluliselt vanema, ent kuulsa perekonna järeltulija, prints Johannes von Thurn und Taxisega, kasutab osa lossist elupaigana tänaseni. Leskproua, kes päris mehe ajaloolise tiitli ja paleega koos ka umbes 500 miljoni dollari suuruse võlakoorma, on teinud sellest aga tõelise turismiatraktsiooni: rohkem kui 300 000 turisti aastas käib muljetavaldavat lossi uudistamas.

Majaproua enda lemmikuks on aed, nii on ta kohalikele väljaannetele rääkinud ning oma jälje muljetavaldava ajalooga lossi loodab ta jätta moodsa kunsti kaudu - ta on toonud paleesse Andy Warholi jt. töid. Lossis on aga mitu muuseumi, peetakse teatrifestivali, kontserte ja iga-aastast traditsioonilist jõuluturgu.

Vaata pilte Arcitectural Digesti galeriist ja Thurn und Taxise kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles