Enne ja pärast: köök saab vähese vaevaga uue ilme

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Köök enne.
Köök enne. Foto: Elina Kasesalu

Kui Elina Kasesalu tundis, et tema kodu köök vajaks värskenduskuuri, ei kavandanud ta suurejoonelisi muudatusi. Ruum sai uue ilme pisidetailide muutmise läbi.

Elina ütleb, et kuna teda huvitab sisekujundus, siis kus veel katsetada kui kodus. «Tihtipeale ei ole raha, et disainmööblit osta, seepärast leiutan, kuidas lihtsate vahenditega kodu kihvtimaks muuta,» räägib ta.
Köögi värskenduskuuri käigus said uue ilme lükanduksed, külmkapp, radiaator, välja sai vahetatud aknakate. «Lükanduste ülekleepimine mõlkus ammu mõttes, oli idee ise sinna midagi kujundada ja siis teha väljaprindid ning need sinna kleepida. Mustri poest leidsin aga sobiva tapeedi,» rääägib Elina, kuidas plaanid tegutsemise käigus muutuda võivad.
Aastaid on Elina unistanud Smegi külmkapist, aga ei ole raatsinud seda osta. «Kui lükandustega kapp oli tapeediga kaetud, tuli idee Adidase logoga külmkapist iseenesest. Otsisin netist üles Adidase vana logo, joonistasin selle arvutiprogrammis üle ning lisasin vertikaalsed jooned. Kleepsu lasin trükkida Digitrükis,» räägib ta ootamatust ideest.
«Edasi oli plaanis tumepruun bambusest ruloo välja vahetada, küsisin mitmest kohast roomakardina hinnapakkumist, taaskord osutus liiga kalliks. Otsisin kapist välja vana valge kardina, kinnitasin selle vana ruloo liistu abil seinale ning sidusin kinni musta värvi lindiga. Nüüd tuleb aknast hajusam ja heledam valgus. Olemasolev oranž radiaator mõjus juba ammu võõrkehana, otsustasin selle viia pulbervärvimisse . Musta mati värviga radiaator harmoniseerub nüüd ülejäänud must-valge kontseptsiooniga,» on köögiomanik ise tulemusega rahul.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles