Koduga seotud erimeelsused võivad suhte rikkuda

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühise kodu soetamine.
Ühise kodu soetamine. Foto: SCANPIX

Öeldakse, et enne, kui suhe jõuab väga tõsiseks areneda, tuleks maha pidada mõned vestlused, mis annavad sobivusest parema ülevaate. Üks äärmiselt oluline teema on see, millist kodu kumbki tulevikus tahaks.

Muidugi ei tule pärast paari kohtingut otsustada, missugust värvi on teie tulevase kodu seinad ja kui suure teleri te ostate, aga see, kas teie ettekujutused üldjoontes klapivad, tuleks selgeks teha küll, soovitab ApartmentTherahpy. Vastasel juhul võib näiteks selguda, et täielik maaelu pooldaja on kokku saanud inimesega, kes pole mingil juhul nõus loobuma linnaelust, ja kompromisse on sellises olukorras juba keeruline teha. Nii suured eriarvamused võivad lõppkokkuvõttes suhtele saatuslikuks saada. Et seda ei juhtuks, aruta üsna varakult läbi järgnev.

Südalinnas või sügaval metsas?
Kui oled alati kujutlenud end ühel hetkel maal elamas, on raske haakuda kaaslase plaanidega veeta kogu elu linnas, kus kõik on käe-jala juures. Sa võid tema soovidest aru saada, nii nagu tema ka sind suurepäraselt mõista võib, aga kui kumbki peab nii olulises küsimuses järele andma, ei tule sellest pikas perspektiivis kindlasti head nahka.

Üüri- või päriskodu?
Eluaegse üürniku staatus pole ka siinmail enam nii vastuvõetamatu mõte, aga ülekaalus on siiski inimesed, kes eelistavad pangalaenu abil ühel hetkel kinnisvara päriselt endale saada. Ka see on üsna suur erimeelsus, mis peaks olema enne väga tõsiseid plaane selgeks räägitud.

Väljakutsed või mugavad lahendused?
Kas tahad muretseda kodu, mis on juba nii valmis, et mingeid suuri remonditöid ette võtta ei tule, või unistad just vastupidi täielikku renoveerimist vajavast elamisest? Kas üks suudaks elada keset remondikaost või teine leppida olukorraga, kus kogu aeg tahaks midagi nokitseda, aga ei saa?

Suur või väike elamine?
Mitte just tingimata valik maja ja korteri vahel. Üha enam läheb moodi väike eluruum, mis vähendab ökoloogilist jalajälge, ja paljudel on raske sellest unistustest loobuda üksnes seepärast, et kaaslane on alati unistanud mitmesajaruutmeetrisest eramust.

Millistest kodu puudutavatest eelistustest sina mingil juhul ei loobuks?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles