Galerii: Mustamäe uus korterelamu meelitab noori peresid

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mustamäe ja Õismäe piirile parkmetsa äärde kerkiv uus kortermaja meelitab piirkonda tagasi noori peresid, kes sealt uusehitiste nappuse pärast lahkunud on.

2016. aasta lõpus valmiv kortermaja saab aadressiks Kadaka tee 145a. Majas on kokku 42 rõduga korterit, mille suurused jäävad 49,1 ja 78,6 ruutmeetri vahele.
Korterite müüki korraldava Colliers International elukondliku kinnisvara juhi Maia Daljajevi sõnul on selle korterelamu suurimaks plussiks hea hinna ja kvaliteedi suhe ning väga hea infrastruktuur. «Mustamäel on hetkel kõige vähem uusi korterelamute arendusprojekte võrreldes teiste Tallinna linnaosadega, kuigi selles linnaosas on kõige paremini väljakujunenud ja toimiv infrastruktuur ning elukeskkond. Ühistransport toimib hästi, kiire ühendus kesklinna, lennujaama, sadama ja autobussijaamaga, läheduses on lasteaiad, koolid, kaubanduskeskused, meditsiiniasutused ning samuti erinevad vaba aja veetmise võimalused nii vabas looduses kui ka spordiklubides.» Kortermaja kõrvale kerkib pere noorimatele mänguväljak, kohe maja taga on parkmets.
Kui viimastel aastatel on täheldatud Mustamäe linnaosa rahvastiku vananemist, siis selle üheks põhjuseks on just see, et uute elamispindade pakkumisi on väga vähe. «Noored pered soovivad oma kodu rajada eelkõige uude majja ning seetõttu on hea asukohaga kaasaegsed korterid Mustamäel nõutud kaup,» lisas Daljajev.
Nagu tavaks, saab ka uue kortermaja puhul ostja teatava aja jooksul kaasa rääkida siseviimistlust puudutava osas – valida seinavärvi, parketi, keraamilised plaadid vannituppa. «Kui ehitaja pakutu ei sobi, kuulame kindlasti ära kõik ettepanekud ja soovid,» ütleb Daljajev. Samas tunnistab ta, et noored pered tihti seda võimalust ei ootagi, vaid kujundavad ja sisustavad oma uhiuue kodu hea meelega ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles