Buda mungad teavad, kuidas vastikuimad koristustööd tehtud saavad

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buddha-mungad
Buddha-mungad Foto: SCANPIX

Kuigi see võib tunduda uskumatu, võivad buda mungad laiskadele kraamijatele õpetada, kuidas kõige tüütumad koristustööd tehtud saavad.

Nimelt on neil munkadel kombeks iga päev pärast hommikupalvust pühendada 20 minutit kraamimisele. Soovitus iga päev koristada on mõistagi levinud, aga neil peitub siin üks konks: kui 20 minutit on möödas, lõpetavad nad koristamise, ükskõik, kas käesolev töö on tehtud või mitte, kirjutab GoodHousekeeping.

Tõsi, nende koristamine on pisut teistsugune kui meil, selle käigus ei lappa nad läbi vana ajakirju ega viska külmikust ära nädalavanuseid nuudleid. Aga igal juhul koristavad nad koristamise enda pärast, selleks, et mõtteid korrastada ja vaimu puhatada.

Ja see on kaval nipp, mis taskus munkadelt üle võtta – meil on raske veenda end tegelema ülesannetega, mis meile sugugi ei meeldi, aga kui võtta pähe, et koristame iga päev kas või kümme minutit ja lõpetame selle tegevuse siis, ükskõik, kas pooleliolev töö on valmis või ei, on see siiski parem kui üldse mitte koristada.

Ja on üsna tõenäoline, et kui oled näiteks räpases vannitoas juba kümme minutit rahmeldanud, teed poolelioleva siiski lõpuni, hoolimata sellest, et aeg on täis. See on ju ainult positiivne!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles