Video: 3D-printer lahendab arengumaade kinnisvaraprobleemi

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiiglaslik printer.
Hiiglaslik printer. Foto: WASP

Big Delta on hiigelsuur 3-D-printer, mis tänu oma mõõtmetele printida terve maja. Tegu on maailma suurima omataolise printeriga.  

Itaalia firma WASP lõigi printeri plaaniga, et sellest saab omanäolime majaehitaja, mis toodab ehitisi arengumaadele, vahendab Houselogic.

WASP on end sarnaste, aga väiksemate printerite tootjana juba tõestanud. Uus mudel, Big Delta, töötab täpselt samamoodi, ainult tema mõõtmed on varasemate toodetega võrreldes kordades suuremad.

Printeri saab püstitada ükskõik, kuhu, ja ehitusmaterjalina saab kasutada seda, mis kohapeal saada on: näiteks savi. Inimese kanda jääb vaid materjaliga varustamise osa, kogu ehitustöö teeb printer ise ära.

Selline printer on suurepärane võimalus toota kvaliteetseid ja taskukohaseid ehitisi.

«Me tõestasime, et tegu pole üksnes unistusega – 3D-printeriga tõepoolest saab ehitada maju, mis ei maksa hingehinda,» ütleb WASPi asutaja Massimo Moretti.

Videos saab näha Big Delta eelmisel aastal valminud pisemat versiooni, mille tööpõhimõte on täpselt sama. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles