10 eset, mis igas kodus olema peavad

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magamistuba
Magamistuba Foto: SCANPIX

Ükskõik, kui minimalistliku stiili austaja sa ka poleks – on teatud esemed, milleta ükski kodu läbi ei saa.  

Enamik nendest esemetest on praktilised, mõned üksikud peavad olemas olema selleks, et kodu oleks hubane.

Tagavara valgusallikad
Taskulamp, küünlad ja tikud peavad alati olemas olema, sest elektriühenduse peale ei saa kunagi sada protsenti kindel olla. Võib-olla veab ja sa ei vaja oma tagavara kunagi, aga kui läheb kehvasti, on hea, et need esemed olemas on.

Rätikud
Sa võid olla äärmuslik minimalist, kes käib reeglina duši all vaid spordiklubis, aga rätikud peavad kodus olemas olema. Vähemasti üks köögis ja üks vannitoas.

Söögiriistad
Kahvel, nuga ja lusikas – isegi, kui sa oma elus kunagi süüa pole teinud, siis sööma sa ikkagi pead ja tõenäoliselt teed seda mõnikord ka kodus. Söögiriistad peavad olemas olema.

Põhilised tööriistad
Haamer ja mõlema peaga kruvikeeraja võiks leiduda igas kodus. Ka siis, kui sa oled veendunud, et sa ei hakka kunagi mitte midagi ise parandama, võib ühel päeval selguda, et seda oleks siiski vaja.

Voodiriided
Vähemasti üks komplekt peab olema, ilma selleta ei saa. Ja kui oled vanem kui 20 aastat ja magad endiselt põhikooliaegse voodipesuga, siis vajad tõenäoliselt uut komplekti.

Peamised koristustarbed
Universaalne puhastusvahend ja švamm, sest ka kõige puhtam ja regulaarset koristusteenust kasutav inimene ajab aeg-ajalt midagi ootamatult ümber ja on sunnitud enda järelt koristama.

Varuvõtmed
Parem isegi kaks komplekti. Ühed olgu välisukse juures alati ootamas ja teised anna mõnele pereliikmele või heale sõbrale, kelle käest need suure tõenäosusega iga kell kätte saad.

Kunst
Kui terves su kodus pole üheski seinas ühtegi kunstiteost või pilti, ei mõju see lahedalt ja minimalistlikult, vaid nukralt ja masendavalt. Raami mõned lemmikfotod, kui midagi muud valida ei oska.

Mõnus istumiskoht
Kodus peab olema üks koht, kus sul on mõnus end kerra tõmmata, raamatut lugeda, telekat vaadata või hea sõbraga pikka telefonikõnet pidada.

Ese, mida tõeliselt armastad
Olgu see väikese sugulase joonistus või mälestusese mõnelt eriti meeldejäävalt puhkusereisilt – igas kodus peaks olema üks säärane ese, mis sind alati heade mälestustega täidab.

Kas sinu kodus on kõik need asjad olemas?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles