Galerii: Lasnamäe südamesse kerkivad luksuslikud kodud

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Liven loob Lasnamäe südamesse Virbi tänavale Central Residence'i, mis lubab korteriomanikele kõikvõimalikke kaasaegseid mugavusi.

Arhitektuurikonkursi tulemusena valminud majal on vastupidav betoonelementidest fassaad, mille  hallid toonid mõjuvad rahulikult. Majale annab iseloomu punakaspruun raudsulfaat viimistlusega betoon.

Arhitekt Raiko Reinsoni sõnul on Lasnamäe üks Tallinna kõige kiiremini arenevaid piirkondi, mistõttu on loomulik, et ka kortermajad astuvad uude ajajärku.  Maja vundament, välisseinad, korterite vahelised seinad, maja vahelaed ja parkimishoone on betoonist, vahelagedes on õõnespaneelide peale paigaldatud mürasummutusplaadid ja valatud 8 cm betooni. 

Soojuskiht katuslael 30 cm ja välisseintes keskmiselt 18 cm. Kolmekordsed aknad on hea soojapidavusega ega lase arendaja sõnul Laagna tee liiklusmüra  korteriomanikke segama. Korterite vaheseinad on 20 cm paksused betoonist. Hoones on vesipõrandaküte ning igal korteril on oma suure soojustagastusega ventilatsiooniagregaat. Majas on suured liftid, turvalisuse eest hoolitsevad valvekaamerad ning maa-aluses parklas on kahel tasandil kokku 118 parkimiskohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles