Fotod: tühjast kaubanduskeskusest sai korterelamu

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine kauplus, praegune korter.
Endine kauplus, praegune korter. Foto: Kuvatõmmmis www.curbed.com

Üks USA vanimaid kaubanduskeskus kaotas mõned aastad tagasi oma senise funktsiooni: äri ei läinud hästi ja poed pandi üksteise järel kinni. Hoone ei jäänud aga tühjaks: ettevõttete asemele tekkisid korterid.

Rhode Islandi Providence Arcade´i-nimeline kaubanduskesus sattus majanduslikesse raskustesse 2008. aastal. Pärast jõupingutusi endal hinge sees hoida otsustasid omanikud lõpuks enam kui 200aastase hoone sulgeda. Pisikesed äripinnad lihtsalt ei huvitanud ettevõtjaid enam. Hoonele tuli leida uus kasutusala ja võiduideeks sai tõusev trend - minikorterid. Projekt läks maksma seitse miljonit dollarit ja uuenduste tulemusel valmis 38 20-27ruutmeetrist korterit ja kaheksa pisut suuremat elamispinda. Hoone alumisel korrusel tegutsevad endiselt mõned ettevõtted, lisaks asub  seal meelelahutustuba ja pesuruum. 
Minikorterite kuuüür on ligikaudu 550 dollarit. 
Rohkem fotosid saab näha  SIIN!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles