Fotod: Pöörise tornid muudavad Tallinna «mägede» nägu

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mustamõe ja Õismaäe piirile kerkinud Pöörise elukvartal annab oma tornidega «mägedele» uue ja kaasaegse näo.

Pöörise on täiesti uus elukeskkond, mille rajamist alustati nullist. «Enne oli seal kaootiline laohoonete ja parkimisplatside ala, mis nüüd on lammutatud. Rajatakse teed, mänguväljakud, haljastus ja parkimismaja,» rääkis Pöörise tänava teise tornelamu müüki alustanud Uus Maa Kinnisvarabüroo maakler Ave Klaser. Hea on tema sõnul ka see, et Pöörise ei jää üksikarenduseks, vaid kogu ümbruskond areneb ja muutub aina korralikumaks. «Nii, nagu seal piirkonnas on juba mitmetes teistes elupiirkondades toimunud,» nentis Klaser.

Klaseri sõnul on teise torni paarinädalase pakkumisperioodi jooksul on toimunud juba kümmekond müüki. «Hoone karp on valmis, praegu toimuvad viimistlus- ja sisetööd. Maja tuleb sarnane esimese hoonega, milles elatakse juba sees. Kortereid on samuti 80 ning kõigil on avarad rõdud. Tänu esimese maja valmimisele tullakse agaramalt teist maja vaatama, sest inimesed juba teavad, millega Pöörise kvartali näol tegu on,» rääkis Klaser.

Ostjaskonnaks on maakleri sõnutsi inimesed, kes on soovinud vanast korterist kolida päris uude majja. «Helipidavus on parem, kommunaalkulud madalamad. Kuna vanade paneelmajade korterite hinnad erinevad uutest korteritest ca 15 000 euro võrra, leiab ostjaskond, et pigem oleks mõistlik investeerida juba päris uude korterisse,» nentis Klaser.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles