Ülevaade: kus on Euroopa kõige kallimad korterid?

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
London
London Foto: SCANPIX

Deloitte eluasemeturu uuring 2015 vaatles uute korterite hindu 56 suuremas Euroopa linnas - Eesti andmeid paraku uuringus polnud.

Selgub, et uue korteri ost on kõige kulukam Londonis: kes seal südalinnas elada tahab, peab uue korteri ruutmeetri eest 14 089 eurot välja käima. Londoni lähistel seevastu saab korteri peaaegu poole odavamalt: 7879 eurot/m2. Hindade poolest ei jää alla ka Pariis: kes seal päris uut korterit osta tahab, peab arvestama väljaminekuga 10 266 eurot/m2 ning uuring soovitab uue korteri soetada soodsamate hindadega näiteks Lyonis või Marseilles'is.

Alati pole aga kõige kallimad korterid sugugi pealinnas: näiteks Münchenis, kus korteri ruutmeetri hind ületab kolmekordselt Saksamaa mõnes muus piirkonnas asuvate korterite oma) või Milanos tuleb uue korteri eest rohkem raha välja käia kui Berliinis või Roomas. Odavalt saab aga korteri kätte näiteks Portos: 860 eurot/m2, mis teeb Tallinna või Tartu korterite keskmisele hinnale silmad ette. Uue korteri eest Moskvas tuleb aga välja käia 3840 eurot/m2, uuringu väitel jääb see Viini ja Milano korteritega samasse hinnaklassi ning on 400 protsenti kõrgem Venemaa keskmisest korteri ruutmeetrihinnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles