Moskva pakub võimalust tutvuda korruptantide elu-oluga

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellises kortermajas Punase väljaku lähedal avastasid ajakirjanikud korteri, mis paberite järgi kuulub altkäemaksu võtmisest süüdistatava Sahhalini kuberneri pojale.
Sellises kortermajas Punase väljaku lähedal avastasid ajakirjanikud korteri, mis paberite järgi kuulub altkäemaksu võtmisest süüdistatava Sahhalini kuberneri pojale. Foto: Arhperspektiva.ru

Moskvas hakatakse huvilistele korraldama ekskursioone kuulsate korruptantide radadel: 500 rubla eest pileti lunastanud huvilised saavad näha näiteks altkäemaksuvõtjate luksuslikke kodumaju kui ka muid nende elu ja tegevusega seotud paiku, vahendab Moskva linnauudiste agentuur.

Üks, kelle radadele ekskursioonibüroo Corrupt Tour huvilised viib, on korruptsioonis süüdistatav Sahhalini kuberner Aleksandr Horošavin. Endise kõrge riigiametniku kriminaalasi puudutab altkäemaksu saamist eriti suures ulatuses, jutt käib miljarditest rubladest, ent dokumentide kohaselt olla mees suurema varabduseta, kõigest Lexuse ja Volga omanik. Küll aga võib luksuse üle rõõmu tunda ta järeltulija: pojale kuulub muuhulgas näiteks 4 miljonile dollarile hinnatud ruumikas luksuskorter 300 meetri kaugusel Punasest väljakust. Just siin olla Sahhalini boss oma Moskva käikude ajal ka ööbinud, vahendab vene meedia.

Idee iseenesest pole aga päris unikaalne: sarnast tuuri pakutakse ka Tšehhi pealinnas Prahas, kus saab tutvutda projektidega, mis ühel või teisel moel ametnike korruptiivse tegevusega seotud või miljoneid maksumaksja taskust tuulde on lennutanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles