Galerii: aiablogijate Talvi ja Mati aed vajub talveunne

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

November on käes ning meie kaunis aed vajub talveunne.
 


 

Iileks pakub jätkuvalt värvilist ilu, perenaine Talvi kasutab neid väga dekoratiivseid oksi õues jõulukaunistuseks. Pehmema talvega pole aiapidaja neid katnud, sest mitmed liigid taluvad lausa kuni paarikümnekraadist talvepakast.

Roosid, mis sügisel õitsesid, on härmatisega väga kaunid.


Sügisilu eest hoolitsevad ka kukerpuud, ilusad ka pärast külmade tulekut. Eesti aiapidajaile on kukerpuu vana tuttav, sest väidetavalt juba mõisaaedades kasvatati harilikku kukerpuud tavaliselt heki- ja viljapõõsana, ning keedeti selle marjadest moosi ning mahla. Räägitakse, et Kaukaasias valmistatavat kukerpuu marjadest koos punase pipra kauntega head kastet šašlõki juurde, meie aga vilju toiduks ei tarvita, hindame pigem silmailu.


Nii vajubki me aed vaikselt talveunne. Õrnemad taimed oleme kinni katnud, aia korda teinud ning sibullilled ootavad mulda panduna juba uut kevadet, et saaks esimeste õitsejatena nina maapinnale pista. Mõnusat talve kõigile lugejatele!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles