Kuus suurt viga väikese korteri sisustamisel

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pisike kodu.
Pisike kodu. Foto: SCANPIX

Praegu äärmiselt levinud kahetoalisi kortereid, mis sageli noorte esimeseks isiklikuks koduks saavad, on üsna raske sisustada. Kindlasti peaksid püüdma vältida alljärgnevaid möödapanekuid.  

Riskihirm
Sa kardad kasutada julgeid lahendusi, sest ripud kogu aeg kramplikult teadmise küljes, et tegu on väikese koduga. Selle asemel katseta julgelt ühte efektitapeediga seina, investeeri mustrilistesse kangastesse. Jah, sa võid neist mustritest millalgi tüdineda, aga pisikese ruumi puhul mõjub julgus märksa kutsuvamalt kui plass ühtlane taust.

Liiga palju asju
Üks suur ja efektne mööblitükk väikeses ruumis mõjub hästi, kui see on hoolega valitud. Kui sa aga üritad pisikesse ruumi pressida esemeid nii nagu oleks tegu tohutusuure elamispinnaga, jääb tulemus kolikambrilik.

Läbimõtlematu sisustamine
Enne, kui hakkad oma pisikest kodu sisustama, mõtle hoolega läbi, mida sul sinna kindlasti vaja on ja milleta on võimalik hakkama saada. Jaga ruumid mõttes erinevate ülesannetega osadeks: magamiskoht, kabinetinurk, elutoaosa, köök ja nii edasi. Tee selge plaan, mida igas piirkonnas vaja läheb.

Värvidest möödavaatamine
Sulle võib meeldida tumehall seinavärv ja tumepruunid põrandad, aga pisikese elamise juures lisavad heledad põhivärvid siiski ruumile avarust.

Omanäolisuse puudumine
Hirmust, et sinu isikupärane stiil pisikestesse ruumidesse ei passi, hoiad sa end sisustamisel ja kujundamisel kogu hingest tagasi ja püüad mitte liiale minna. Tulemuseks on kodu, kus sa käid söömas ja magamas, aga mida sa sugugi ei naudi.

Eritellimusmööbli välistamine
Kui sul on pisike kodu, on sinna sobivat valmismööblit äärmiselt raske leida. Jõuga ebasobivas mõõdus mööbli ruumidesse surumine jätab aga kohutava mulje. Kui rahakott vähegi kannatab või endal osavust jagub, kaalu spetsiaalselt sobiva mõõdu järgi tehtud esemeid. Tulemus on palju parem!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles